HVAD ER ET BIKEFIT?

Med +2000 bikefit, siden den spæde start i 2013, er vi meget erfarne. Vores kunder spænder vidt. Fra absolutte nybegyndere, til professionelle cykelryttere, elite triathleter etc. Vi tilbyder bikefit i Vejle & Nyborg.

I dette indlæg beskrives vores tilgang til bikefit, tekniske udstyr, fysioterapeutiske metoder, specialer, opbygning bikefit og meget meget mere.

Vi bruger en bred vifte af udstyr (sadel sensorer, 3d måling af vinkler, sadel pressure etc). Udgangspunktet er dog altid vores store erfaring, den enkelte rytter og dennes unikke behov.

Cyklen skal tilpasses atleten, ikke omvendt!

Indhold

 1. Faglig profil Bike4Fit
 2. Opbygning bikefit
 3. Bikefit til alle
 4. Priser, åbningstider & kontaktoplysninger

1. Bike4Fit Profil

I det daglige arbejde er der ingen grænser, for hvilke typer af cykler og ønsker fra rytteren vi møder. Triathlon, landevej motion & licens, MTB motion & licens, Gravel, tour cykler, E cykler mv. Vi møder det hele i løbet af en sæson.

Vores sundhedsfaglige baggrund (Fysioterapeut med omfattende klinik erfaring & speciale i idrætsfysioterapi), gør afhjælpning af skader og smerter, ved cykling, til et naturligt speciale. Dette er dog langt det eneste. Nedenstående har vi lavet en kort opsummering af vores specialer, udstyr mm.:

– KOMPONENTER

Vi har et meget stort antal komponenter til test, under bikefit:

 • Største udvalg af testsadler i Danmark (læs mere længere nede)
 • Alle typer af extensions & armcups til triathlon
 • Stort udvalg af aero/TT hjelme til optimering af tri/TT & hjælp til valg hjelm
 • Styr landevej, TT/Tri & MTB (alle bredder, typer mv.), frempind ajuster (kan eftergøre alle frempind), pedaler & klamper, samt meget meget mere

– BIKEFIT AERODYNAMIK & OPTIMERING:

Både UCI Time Trail & triathlon.

I vores arsenal har vi alt indenfor sadler, hjelme, extensions, cups mv. Derved kan alle typer cykler & ryttere tilpasses, så positionen er optimal for lige netop de unikke forhold der gælder.

Læs mere: https://bike4fit-blog.com/2019/07/12/triathlon-bikefit-aerobar-praying-mantis/

– BIOMEKANIK:

Anatomiske vinkler, kraft & biomekanik er grundstenen i et godt bikefit og helt afgørende for optimering af kraft over de forskellige led.

Udover vores sundhedsfaglige baggrund indenfor fysioterapi/biomekanik, bruger vi en række tekniske redskaber såsom:

 • Bluetooth sensorer, som 100% præcist måler rytterens bevægelser og giver uvurderlige data, til et bikefit
 • Tryksensor på sadlen, som viser det præcise tryk under kørsel. Dette bruges ikke kun i relation til valg af sadler/håndtering af sadelsmerter, men i høj grad også i den biomekaniske analyse.
 • Højre/venstre fordeling, watt, analyse af tråd, vurdering af kvalitet, sweet spots mv. måles via hometrainer og analyse software under hele forløbet.
 • Video 2d tracking, af alle bevægelser, som illustrativt & pædagogisk giver en letforståelig & meget klar feedback til rytteren
 • Derudover bruger vi naturligvis også en række klassiske redskaber. Krydslasere fordelt & fastmonteret over hele lokalet, 5 skærme der viser rytteren foran/bagud/siden/rytterens ben (tråd), de tekniske målinger og meget meget mere 🙂

– BIKEFIT SADLER:

Fra vores biomekaniske & anatomiske baggrund, har vi stor erfaring & indsigt i området og har et meget omfattende udvalg, fra stort set alle mærker (pt. + 250 testsadler). Vi sælger som hovedregel ikke sadler og er 100% uafhængige af mærker, butikker mv. Så vi giver en fuldstændig objektiv vurdering.

I enkelte helt særlige tilfælde, konstruerer vi sadler fra bunden, hvis ikke der forefindes noget anvendeligt på markedet.

Når vi skal finde den rigtige sadel, bruger vi udstyr til at måle bredden & trykket (via saddle pressure). Det vigtigste er dog altid samspillet med rytteren og muligheden for at prøve vores store udvalg, som vi tør sige ikke matches (ikke engang tæt) i DK :-).

Læs mere: https://bike4fit-blog.com/2018/12/20/bikefit-sadler/

– BIKEFIT MOUNTAINBIKE 

De særlige problematikker relateret til sadel, styr, kontrol over cyklen. Hvad enten du er motionist, kører spor, licens eller andet kan vi hjælpe dig.

Læs mere: http://www.bike4fit.dk/bikefit-mountainbike/

– BIKEFIT & FYSIOTERAPI SKADER/SMERTER: 

Vores baggrund i fysioterapi, gør dette til et helt naturligt speciale. Samtidig har vi hjulpet mange specifikke grupper eks. Patienter med parkinson, sklerose, hjertepatienter, leddegigt etc.

Vi møder stort set alle typer skader/problemer. Dem vi oftest møder er:

– BIKEFIT TIL KVINDER:

Bikefit & cykler til kvinder generelt, har desværre været et overset område igennem årene. Det er På trods af de to køn, ofte kører på de samme cykler, er der en række særlige forhold, der skal tages højde for ved bikefit at kvinder.

Vi har igennem årene specialiseret os i bikefit til kvinder. Vi gennemførte eksempelvis et større projekt, hvor vi undersøgte sammenhængen mellem sadelsmerter, sadlens position/vinkling & typen af sadler, hos en stor varieret gruppe kvindelige cykelryttere.

departure from racing driver in the beautiful weather in the Dolomites

Læs mere: https://bike4fit-blog.com/2019/02/19/kvinder-sadler-bikefit/

 – BIKEFIT TRIATHLON: 

Med en baggrund fra triathlon, ligger det helt naturligt tæt på vores hjerter og er et absolut speciale. I triathlon er der ikke de samme restriktioner, som under UCI, hvilket giver fritslag for optimering & kreativitet.

Læs mere: https://bike4fit-blog.com/2019/07/12/triathlon-bikefit-aerobar-praying-mantis/

Læs mere om sadler til triathlon: UNDER OPDATERING

– BIKEFIT GRAVEL

Gravel er det nye sort, med god grund. Et fremragende alternativ og en alternativ/supplerende måde at gribe cykeltræning/fornøjelse an på. Der er særlige forhold som gør sig gældende. Tema for mange bikefit indenfor Gravel området, er dog ofte de samme, som ved andre bikefits. Sadelvalg, knæproblematikker, lændesmerter mv.

2. OPBYGNING BIKEFIT

Nedenstående er en forsimplet oplistning af vores bikefit. Det er naturligvis mere dynamisk og indeholder langt flere elementer, men giver et godt overblik.

 • Spørgeskema & Informationsfolder (med alle praktiske oplysninger) tilsendes før bikefit & returneres besvaret af rytteren inden bikefit
 • Indledende samtale med forventningsafstemning, afklaring af spørgsmål, mål med bikefit mv.
 • Analyse af rytterens cykel, sko, klamper mv.
 • Fysioterapeutisk undersøgelse/screening af rytteren. Herunder håndtering af skader, styrker, smidighed, biomekanik mv.
 • Bluetooth sensorer, anatomiske markeringer påføres rytteren, samtidig med at rytterens anatomi udmåles og indtastes i vores eget system. Dette system er lavet på baggrund af vores mere end 1500 bikefit og vores erfaringer herfra. Data giver indikationer på opsætning, som indgår med alle andre data i opsætning af cyklen.
 • Rytteren varmer roligt op på hometrainer, hvorefter farten øges og de tekniske analyser gennemføres (målinger af alle bevægelser 100 % nøjagtigt, trådkvalitet, anatomiske vinkler, saddle pressure og meget mere)
 • Korrektion af position, test, nye målinger, kommunikation med rytteren, nye korrektioner gentages indtil både du og jeg er tilfredse.
 • Rytteren kører en kort test i den nye position
 • Afslutning og opmåling af cyklen
 • Gennemgang af evt. hensigtsmæssige øvelser
 • Afrunding og opsummering på dagen, rådgivning, henvisning til andre trænere, behandlere mv.
 • Efter Bikefit tilsendes materiale med:
  • Videoanalyse af position
  • Links til evt. materiale
  • Video af evt. øvelser
  • Analyse af position
  • Mål cykel
 • Hvis relevant opfølgning (inkluderet i prisen)

3. BIKEFIT TIL ALLE!

Hvad enten du har smerter, skader, mangler komfort eller vil optimere tråd/aerodynamikken/watt mv. kan vi hjælpe.
Vi er uafhængige og sælger ikke komponenter. Vi har et stort lager af sadler og reservedele, så vi kan finde den rigtige opsætning for den enkelte. Vi hjælper naturligvis med at henvise til forhandlere/web./butikker etc.

Vi følger som nævnt ikke et bikefit system, men har vores eget. Det vigtigste redskab vil altid være vores anatomiske, fysiologiske og biomekaniske viden, samt ikke mindst, dialogen med rytteren. Rytteren & dialogen er kernen i vores bikefit. Cyklen skal tilpasses rytteren ikke omvendt!

Vi glæder os til at hjælpe jer!

Thomas Hansen 
Fysioterapeut – indehaver Bike4Fit:

4. PRISER – ÅBNINGSTIDER – KONTAKT

9. PRISER BIKEFIT

– Landevej, MTB, Cross, Gravel 1.675 kr. (varighed 2 – 2,5 timer).

– Triathlon & TT 1.775 kr. (varighed 2-3 timer).

– 2 cykler samme dag (samme rytter) 2.375 kr.

– Bikefit af anden cykel senest 24 mdr. efter første bikefit 895 kr.

– Personlig svømme teknisk træning. 425 kr. Pr. Lektion (Odense & Trekantsområdet).

ÅBNINGSTIDER BIKEFIT VEJLE

Mandag: Lukket

Tirsdag: 15.00 – 18.00 & 18.30 – 21.300

Onsdag: Lukket

Torsdag: 14.30-17.30 & 18.00 – 21.00

Fredag: 10.30 – 13.30 & 14.00 – 17.00

Lørdag: 10.00 – 13.00 & 13.30 – 14.30

Søndag: Lukket

ÅBNINGSTIDER BIKEFIT NYBORG

Vi træffes hver 3 uge i Nyborg, torsdag, fredag & lørdag.

Mandag: Lukket

Tirsdag: Lukket

Onsdag: Lukket

Torsdag: 14.30-17.30 & 18.00 – 21.00

Fredag: 10.30 – 13.30 & 14.00 – 17.00

Lørdag: 10.00 – 13.00 & 13.30 – 17.00

Søndag: Lukket

KONTAKT/BOOKING BIKEFIT VIA:

– http://www.bike4fit-blog.com/contact/

– http://www.bike4fit.dk

– Tlf. 2269 9073 (bedst pr. sms)

– http://www.facebook.com/bike4fit

– bike4fit@hansen.dk

– http://www.facebook.com/bike4fit

Læs mere om Bike4Fit

www.bike4fit.dk & www.bike4fit-blog.com

Se mere på vores youtube kanal:

www.youtube.com/channel/UCVqG2Z_VVD3plZ4YMzKpGfg?view_as=subscriber

© Bike4Fit – Det er ikke tilladt at gengive dele eller hele artiklen uden tilladelse fra Bike4fit.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close